pondělí 29. května 2017

MLADÉ ČARODĚJKY

Možná jste zaznamenali ty drobné vírky ve sklenici vody, které se strhly kolem sborníku Mladé čarodějky, jehož vydání můžete toho času podpořit na Startovači.

Hodně se toho napsalo o obálce… Co si budeme povídat, výhrady asi bude mít leckdo. Upřímně: obecně nemám ráda postavy na obálkách, přijde mi to takové vemlouvavé a zvlášť když se tváře nebo anatomie nejsou dokonalé, je zaděláno na průšvih. Kdybych mohla hlasovat, volím název a nějakou atmosférickou, minimalistickou, klidně abstraktní črtu. A když kýč, tak jedině koťátka s fialkami. Nicméně si myslím, že co se knižních obálek týče, dají se v českých vodách vylovit i mnohem úděsnější kousky. I kdyby nic jiného koresponduje ilustrace s názvem a má jistou atmosféru. A smím-li trochu lobbovat, rozhodně bych nezavrhovala sborník, v němž bude povídka Terezy Matouškové nebo Jitky Ládrové, kvůli ne úplně vydařené obálce.
Mlade_carodejky.jpg
A proč že se o tom zmiňuji?
Ke všemu na světě existuje nějaký důvod a tím mým je povídka O rytíři a vysvobozené panně, která by se v tomto sborníku mohla objevit, což by mi udělalo velikánskou radost.
Takže doporučuji pročíst ukázky, prolustrovat jména, která neznáte (a která určitě stojí za to poznat) a pak se třeba zamyslet nad tím, jestli by nebylo fajn vybrat si nějakou sympatickou odměnu a přispět.:)


Žádné komentáře:

Okomentovat